Men hur svårt är det?

Nu har en fd PR-konsult kommenterat Schenströms avgång, i en artikel i SvD. Återigen hamnar fokuset fel, och det påstås att Schenström avgått för att hon råkade festa till i fel sällskap vid fel tillfälle.

OK, ärligt talat, hur förb… svårt ska det egentligen vara att hålla isär begreppen?

Schenström fick inte sparken för att hon var lite ”glad i hatten”, som sällskapet beskrev det. Utan för att hon ljög för sin chef om vad hon hade gjort, dvs Fredrik Reinfeldt. Varpå han försvarade hennes handlande inför mediauppbådet, och krävde bevis på att hon varit på röken. Bevis som sedan presenterades, och hennes lögn uppdagades. Därmed var hennes förtroende förverkat, och hon fick sparken. En statssekreterare kan inte fungera utan sin arbetsgivares förtroende. Så det blev för henne omöjligt att fortsätta i sin roll som statssekreterare.

Hade hon redan från början erkänt för Reinfeldt och medgett att hon var på trycket hade hon klarat sig. Hon hade kunnat göra en pudel, tagit ”time-out”, hållit snattran, U name it. Men framförallt hade Reinfeldt sluppit göra bort sig i massmedia genom att ifrågasätta uppgifterna om att hon var berusad under jourtid. Men nu framstår han återigen som en naiv lallare som inte klarar av att rekrytera pålitligt folk till sin regering och dess administration. Svårare än så är det inte!

Att sedan någon som utger sig för att vara PR-konsult inte klarar av att se detta samband tycker jag är anmärkningsvärt. Inte för att jag vill sänka mig till personangrepp, men jag skulle nog tänka efter både en och två gånger innan jag anlitade en PR-konsult som har så dålig förståelse för vad som försiggår i media, och vad som hänger ihop med vad.

Annonser

2 responses to “Men hur svårt är det?

  1. Där slog du huvudet på spiken! Det handlar inte om vad som gjordes på krogen utan vad som som sades om det.

  2. Men, varför ljög hon?

    Tänk ett steg längre.
    Jo, för att klimatet och miljön är precis som Ullman skriver.Det var inget hon skapade.
    Så här har det sett ut länge.

    Journalisterna/media lever på nyheter och lösnummer. Finns inte råvaran så är det idag skrämmande lätt att skapa den själv.