Ge dem ingen uppmärksamhet!

Nu är Salem-bråken (jag tänker inte kalla det för ”marscher” eller ”demonstrationer”) avslutade. Skönt, bara ett år kvar tills skiten börjar igen. Ännu en dag då jag är glad över att inte längre bo i Salem närmar sig sitt slut. Polisen har i vanlig ordning svikit Salem-borna genom att ge de olika grupperingarna tillstånd att demonstrera där de vill.

Vilket de faktiskt inte behöver göra, om det finns risk för oroligheter KAN de enligt lag neka tillstånd, eller anvisa annan plats för upptågen. Frågan är egentligen vad som krävs för att det ska hända någonting.

Hur som helst, högerextremisterna (eller de är väl egentligen vänsterextremister hela bunten, när det kommer till kritan) lyckades återigen få uppmärksamhet, vilket var deras mål. I vanlig ordning fick de hjälp av olika vänstergrupperingar och massmedia. Vilket garanterar att oroligheterna kommer att upprepas nästa år.

Tänk om massmedia för ovanlighets skull kunde sluta att hora efter de pengar som olika sensationsnyheter ger, och istället ge fasen i att rapportera om det som händer i Salem? Bara ignorera allt? Skulle spektaklet fortsätta år efter år då? Jag tvivlar på det. Men det är väl för mycket begärt, antar jag. Det kommer att fortsätta nästa år. Och året efter det. Först när någonting riktigt otrevligt händer kommer någon att inse att det börjar bli dags att ta ansvar och styra upp det hela. Mordbränder mot två skolor är ju ingenting. Inte heller att brandmän angrips när de ska släcka dessa bränder.

Här i stan var det blåsigt och regnigt idag. Jag hoppas att det var hundra gånger värre i Salem, det var de tillresta värda.

Länkar: Svd, DN

Annonser

One response to “Ge dem ingen uppmärksamhet!

  1. Pinsamma snorungar, deras föräldrar och släkt är säkret stolta över deras små avkommor…