Eko-parken är lika (o)äkta som Skansen…

… Eller kanske skulle jag skriva Gröna Lund, istället? Förbundet Eko-parken medger nu att deras lilla bebis innebär orimliga kostnader för byggandet av Norra Länken. Och är villiga till lite kohandel – Vi får gräva upp den där jävla gräsmattan som måste skyddas, om man låter bli att bygga ut campusområdet för SU och KTH. De medger även att ”parken” inte står på en helt ”stabil” grund.

Det tycker jag är bra, för genom dessa uttalanden har de väl mer eller mindre erkänt att Eko-parken i princip är bluff, och bygger på folks vilja att lura sig själva? Den parken kom till enbart för att förhindra byggnader i området (Japan-skrapan, om någon känner till denna trista historia), och har nu förvandlats till ett gissel för Stockholms framtida utveckling.

Mitt förslag – Avveckla Eko-parken, i alla fall delar av den. Den bidrar direkt till att bilberoendet är så stort i Stockholm, och därmed till att miljön försämras. Tvivlar dock på att parkens ”miljömedvetna” förespråkare tänker så långt, det handlar ju i första hand om innerstadsbor som tar ett par årliga promenader vid Brunnsviken, och tror att de då är ute i orörd vildmark… Nej, satsa istället på att skydda OCH utveckla Djurgården och Gärdet till ett Stockholmskt Central Park, det är faktiskt ett friluftsområde som människor vistas i.

Och för att vara än mer cynisk – Stockholms universitet och KTH formar vår framtid. Det gör inte Eko-parken, som kom till som rent spel för gallerierna.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.