Mer yta som går till spillo i innerstan

Tog en cykeltur idag för att aktivera kroppen. Och den gick, som väntat, förbi bl a N:a Bantorget. Tog den vägen för att känna lite på hur stadskärnan så att säga kopplas samman med sig själv. Någonting jag reagerade på var hur ödsligt det kändes på Norra Latins gamla skolgård. En gång i tiden var det en skola (snart 30 år sedan), tror att det var fråga om gymnasium. Och då behövdes givetvis en stor skolgård.

Men idag då? Nu känns det nästan som om utrymmet skulle kunna användas bättre till någonting annat. Vi har ju hela Norra Bantorget intill, som nu kommer att få nytt liv nu när LO-borgen inte längre är ensam granne. Nytt hotell, nya bostäder och kontor. Så varför inte fylla igen luckan som den öde skolgården skapar? Jag tog några bilder, se nedan.

Clarion Sign sett från Norra LatinSkolgårdenSkolgården igen

Jag skrev ett mail till Mikael Söderlund tidigare idag, dock i första hand med anledning av att satsningen på innerstadsspårvagn ser ut att vara på väg att rinna ut i sanden, igen. Tack vare stadens bilkramande Handelskammare, som anser att biltrafiken ska prioriteras på bekostnad av kollektivtrafik. Vansinne, anser jag. Men så har de ju varit emot allt som har med kollektivtrafik och minskande av biltrafiken. Tvärbanan, vägtullar, osv.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.