”Park”? Men snälla nån…

Läser i SvD om att ännu en liten ”park” i innerstan hotas av bebyggelse. Den här påstås enligt artikeln vara 50×50 meter stor, och ligger vid Fatbursparken.

Helt fel.

Ja, vi talar om någonting som ligger vid Fatbursparken. Men det är ingen ”mini-park” som artikeln i sig vill göra gällande, utan ett par trappor med några buskar. Och ett par parkbänkar. Parkbänkar som används uteslutande av den lokala pilsnergubbsklubben. Och den är inte heller 50×50 meter stor. 5×5 eller kanske 5×10 meter ligger betydligt närmare sanningen. 50×50 meter är stort, som en fotbollsplan eller hockeyrink ungefär. Här finns en bra bild på den påstådda ”parken”, det som är inringat med rött är alltså det tanterna vill bevara. Ja, det är trapporna mellan Fatbursparken och Högbergsgatan, om det känns bekant.

Denna bild, som finns på SvDs webbplats och hör till artikeln, är för övrigt riggad. Personerna befinner sig faktiskt inte ens i den här ”parken”, utan på andra sidan gatan. Så liten är den att det inte ens är möjligt att ta en närbild i det här formatet, och ändå få med ”parken” i bild. Seriöst värre.

Men, nu handlar det i vanlig ordning INTE om att det är viktigt att ”bevara” någonting av Stort Kulturellt Värde(TM), som ju är det typiska ”bygg-inte-här-argumentet” som används i Stockholm. Tanterna vill helt enkelt inte ha nya grannar, eller få den egna utsikten över Fatbursparken skymd av nya byggnader. Bevarande-argumentet är som vanligt rena svepskäl.

Så, jag beklagar, men det där med utsikt över grönska är knappast någonting man ska räkna med att ha om man bor i centrala Stockholm. Är det viktigt tror jag nog att det finns gott om plats ute i förorterna. Bostäder behövs i innerstan. Jag anser personligen att de lokala pensionärernas behov av fin utsikt från köksfönstret väger ganska lätt jämfört med stadens behov av nya bostäder åt alla de tusentals människor som varje år flyttar in till Stockholm.

Så sätt igång och bygg, för böfwelen.

Annonser

One response to “”Park”? Men snälla nån…

  1. så är det med många som bor i staden inte det minsta får förändras.