Satsa på bilismen, och höj bränslepriserna?

Jag har ärligt talat svårt att förstå vad Reinfeldt egentligen håller på med. Vanligtvis gömmer han sig någonstans, men dyker ibland upp för att göra något dumt tillkännagivande. Som t ex hans sågning av järnvägssatsningar, som du kan läsa om i SvD. Förslag som kommit via klimatberedningen, en tvärpolitisk sammanslutning.

Istället ska vi alltså satsa på bilismen, gissar jag? Att bilen är norm för Reinfeldt med flera, och att ”infrastruktur” i deras ögon är synonymt med ”vägar” är ingen nyhet. Vi i Stockholm blev ju t o m lurade på satsningarna på kollektivtrafiken, som pengarna från trängselskatten skulle ha gått till. Problemet är att Reinfeldt, och regeringen i övrigt, inte är konsekvent. Det är inte mer än ett par dagar sedan det blev tal om att återigen höja skatter och priser på drivmedel och el, som ett led i att minska utsläppen. Det rimmar ganska illa med att satsningar på vägar prioriteras högre än utbyggnader och förbättringar av järnvägsnätet.

På ren svenska: Idiotiskt, Reinfeldt. Vad försöker du göra med in politiska karriär? Vad tänkte du göra efter 2010?

Annonser

One response to “Satsa på bilismen, och höj bränslepriserna?

  1. Det ligger en del i det där… men som man bäddar får man ligga… och Frerik har valt 12 tums spik med ganska gles placering… på sin fakirbädd…