Jag blir så besviken på Söderlund

Planerna på att förbättra Hornsgatan gick käpprätt åt fanders, enligt DN. De långt gångna planerna på att förbättra miljön för gående, cyklister och även biltrafiken (bra trafikmiljö innebär inte enbart möjlighet till höga hastigheter) har tydligen skrotats av den nuvarande majoriteten i Stadshuset.

Vad kan jag säga? Mikael Söderlund gör mig väldigt besviken. Det är synd, eftersom jag normalt sett ser honom som ett värdefullt tillskott för Stockholm. Men just i fråga om massbilism kontra mer miljövänliga färdmedel  (t ex kollektivtrafik, cykling eller apostlahästar) har han väldigt dålig insikt. Först försöker han förhala utbyggnaden av Djurgårdslinjen till Centralen, och nu är det Hornsgatan som även fortsättningsvis ska vara en människoovänlig miljöbomb.

Snälla Mikael, försök att förstå att en stad som Stockholm ska anpassas för alla de människor  som bor, arbetar eller helt enkelt bara uppehåller sig i staden. Inte efter den minoritet som föredrar att använda bil som transportmedel. Att luften på Hornsgatan är en miljöfara i sig är inget skämt eller någon skröna. Det är den bistra verkligheten.

Så sluta anpassa staden för ökad massbilism. De nya parkeringsnormerna (en p-plats per nybyggd lägenhet) är illa nog. Vi bygger inte en miljö- och människovänlig stad genom att anpassa den efter den minoritet som vill färdas i rullande plåtskjul. Så ser inte framtiden ut i andra städer runt om i världen, och den ser inte heller ut så i Stockholms fall. Det bästa sättet att rätta till ett misstag är att redan från början undvika att göra det.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.