Som vanligt fokuserar man på fel problem

Mats Odell vill förbättra ekonomin för landets studenter genom att sänka fastighetsskatten på studentbostäder. Bra idé. Att göra det billigare för de studenter som redan har billigast boende. En minoritet, dessutom.

Hur ska ekonomin förbättras för de av oss som inte bor i studentbostad då? (Ledtråd: Höj ersättningsnivåerna, så förbättras ekonomin för alla som studerar.)

Läste för övrigt att de som pluggade 1989 hade 300:- mer över när allt var betalt än vad dagens studenter har. Det är skandal, eftersom vi talar om 300 KRONOR, inte en viss del av ett prisbasbelopp. På den tiden fick man bra mycket mer för 300:- än idag.

Det ser inte bättre ut än att högre studier blir en klassfråga inom en ganska snar framtid.

Annonser

2 responses to “Som vanligt fokuserar man på fel problem

  1. Det riktigt komiska är att på 60 talet när de hade de stora 68 vänster studentrevolterna etc. så hade en student ca: 4 000 över. Man ville ha bättre villkor för studenter. Ironin är att många av dessa revolutionärer gick vidare till att styra eller påverka landet men att förbättra för studenter gällde bara när de själva var studenter.

  2. Billigast boende? Det beror nog på vilken stad man pratar om. Här i Göteborg tar SGS studentbostäder upp till 5600 för en etta med kokvrå. Det är typ 80% av studiemedlet..