Tänk till lite, Mona

Mona Sahlin oroar sig enligt SvD för att hennes parti krymper. Ja, det är ju smått överraskande, med tanke på hur väl den nu sittande regeringen gjort ifrån sig. Rent logiskt sett kan man ju tycka att sossarna borde sitta och pricka av framgång efter framgång.

Kan det vara så illa att de helt enkelt har fel person som partiledare? Jag tror inte på Sahlin som en framtida svensk statsminister. Att Mona fick efterträda Göran Persson beror på att man från socialdemokratiskt håll hade en uttalad önskan om en kvinnlig partiledare. Och eftersom alla tänkbara kandidater antingen var ointresserade, döda eller män, fick det bli Mona. En ren nödlösning, alltså. Spel för gallerierna, eftersom det ju nästan var en hel mandatperiod kvar tills den nye s-ledaren faktiskt skulle behöva prestera någonting. Eller på ren svenska: Hon fick lite tid att hitta en ny förmåga.

Men det har hon inte gjort. Så nu sitter vi med Sahlin som socialdemokratisk partiledare. Snälla sossar, försök att vara lite mindre dogmatiska, och utse en partiledare på rena meriter. Annars är jag rädd att ni får sitta i en mandatperiod, och sedan är borgarna tillbaka vid makten.

Börja visa era väljare respekt, och visa dem/oss att ni faktiskt är ute efter att bli ett bra och fungerande alternativ till borgarna, att ni är intresserade av att leda och förvalta det här landet efter nästa val. Och inte att ni bara till varje pris vill sitta kvar vid makten. Försök att hitta en ny partiledare, och lägg dogmerna åt sidan, blir det en man så får det väl bli en man. Det där med en kvinnlig partiledare verkar ha blivit något slags självändamål för er.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.