Eller så är förtroendet lågt, punkt slut!

Rikspolischefen gör ett halvhjärtat försök till avbön i Aftonbladet, eftersom förtroendet för polisen är rekordlågt. En halvdan bortförklaring levererar han också, när han påpekar att snabbenkäten gjort i samband med en historia där polisen gjort dåligt ifrån sig. Och vill göra gällande att folket har ”bra förtroende” för polisen i ”det större perspektivet”. Allmänheten har lågt förtroende för polisen just i denna stund, är budskapet.

Ja. Eller så har allmänheten lågt förtroende för polisen, punkt slut.

Det är ju inte direkt så att tidningarna är späckade med nyheter som visar hur bra och effektiv den svenska poliskåren är. Snarare är det alltid samma historier som återkommer, som visar hur man slösar med resurser, hur man prioriterar skitbrott som är lätta att lösa för att ljuga ihop statistik som ser bra ut, men fullständigt har missat det där med att göra samhället säkrare och tryggare.

Människor upplever helt enkelt inte att polisen existerar för medborgarna, och den bilden kan man inte beskylla massmedia för. Utan det är polisen i sig som gjort dåligt ifrån sig.

När såg du senast en fotpatrullerande polis på stan, som tog sig tid att prata med folk och visa att man kan vara serviceminded även som polis? Det borde väl vara, tja… Nittonhundrasjuttiotal, eller någonting sådant? Jag tror nog att de flesta av oss är vana vid att se poliser som cruisar omkring i sina bilar, och aldrig gör sig besväret att kliva ur dem och visa upp sig.

Det är dags att styra upp polisen! Ställ krav på att de levererar, annars kan vi ersätta dem med någonting annat.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.