Monas meriter?

Läste i SvD att förtroendet för Mona Sahlin sjunker. Tycker dock att det är konstigt att folk faktiskt haft mer förtroende för henne än för Reinfeldt. Den trista sanningen är att Mona Sahlin inte är rätt person att sätta som partiledare för sossarna, eller en lämplig framtida statsminister.

Hur kom det sig att Mona blev vald till partiledare för sossarna, till att börja med? Jo, partiet ville ha en kvinnlig partiledare. Som givetvis skulle vara socialdemokrat. Alla tilltänkta kandidater tackade nej, och man lade i sista sekunden in Mona Sahlin sist på önskelistan. Hon tackade ja. Hennes meriter är alltså att hon är kvinna och socialdemokrat. Knappast ett vinnande koncept för den som kanske ska leda det här landet efter nästa val.

Varför sitter Mona kvar? Hade det inte varit bäst att ägna denna mandatperiod åt att skaka fram en bra partiledare för socialdemokraterna. Var det inte underförstått att det var just det Mona skulle göra när hon nu valdes till partiledare? Är hon sist att inse det?

Snacka om att nästa val kommer att bli som att välja mellan pest eller kolera.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.