Lyssna nu, socialdemokrater

Sten Nordin vill samarbeta med sossarna om trafiken i Stockholm, enligt en debattartikel i DN. Det tycker jag, som är ganska opolitisk av mig, är en ypperlig idé. Och jag hoppas att sossarna väljer att lyssna på Nordin.

Någonting som tidigare har hämmat utvecklingen för trafiken i Stockholm (staden och länet) är just det politiska sandlådekrig som ofta dominerat debatten. Om moderaterna sagt sig vara för någonting har dogmatiska sossar satt sig på tvären, och vice versa. Utbyggnaden av Djurgårdslinjen till Centralen är ett exempel på detta, eftersom det (delvis) är en borgerlig idé känner sig vissa sossar manade att motarbeta planerna.

Ett samarbete mellan sossar och moderater tror jag är precis vad Stockholm behöver. Då slipper vi oseriösa småpartier som Stockholmspartiet, V och Mp, som baserar sin politik på ideologi snarare än verklighet, och därför inte är tillräknerliga i den här frågan. Det är den bistra sanningen, endast de större partierna inser vad som behövs för att staden ska fortsätta utvecklas.

Annonser

One response to “Lyssna nu, socialdemokrater

  1. Du har rätt i att de stora partierna är mer ansvarstagande, framförallt som de också har förmåga att ha många engagerade människor på många sakpolitiska områden. Bredden av människor liksom mängden människor är större.

    Sedan tror jag nog att moderaterna har en stor dos ideologi med sig, men att det inte märks så mycket för att det mesta redan är genomfört (liberala frihetsidéer om religion osv). Sossarna däremot har nog svårt att applicera sin egen ideologi på annat än retoriken, då den de facto inte fungerat särskilt bra.

    Sjukvårdssektorn är ett av få politikområden som fortfarande drivs på ett planekonomiskt grundtänk och med mycket politiskt inblandning, och det är klart att sossarna i så fall vill försvara detta med näbbar och klor. Det är deras sista utpost.