Varför?

Nu har FRA-debatten gått så långt att näringslivet på allvar gett sig in i matchen. Äntligen, skulle jag vilja säga. En av flera företagsledare gemensamt författad debattartikel dök idag upp på både DN och SvD, i vilken man går till angrepp mot regeringens företagsfientliga politik. Det hör inte till vanligheterna i det här landet. Tvärtom, så är det ganska ovanligt att företagsledare går in och kritiserar den förda politiken så konkret som de gör nu.

Och visst har de rätt. Det handlar om storföretag som har egna staber av jurister och lagvrängare som kan vända ut och in på olika lagförslag för att se hur de kommer att påverkas av dessa. Det ingår ju i den omvärldsanalys som framgångsrika företag fortlöpande måste göra för att hålla sig kvar i matchen. Glömmer man att hålla koll på sin omvärld tappar man kontakten med sin marknad och förståelsen för sina kunders behov, vilket resulterar i att kunderna vänder sig till andra leverantörer.

Så nog har de gjort en grundlig analys av läget och landets framtid. Det innebär att Reinfeldt och Tolgfors argument om att ”folk” har ”missförstått” lagen faller platt som de nonsensargument de är. Det handlar inte om att ”tyda näringslivets signaler”, utan näringslivet säger rakt ut att det här är åt helvete och kommer att såga av den gren Sverige sitter på i egenskap av framstående IT-nation!

Så lyssna nu jäääävligt noga, era pösmunkar till politiker – lyssna på väljarna och lyssna på näringslivet! Ni har vänt er från alla era potentiella uppdragsgivare. Vill alliansen gå till val år 2010 utan att ha stöd från vare sig näringslivet eller folket? Om det känns OK tror jag nog att det är bäst att ni börjar snickra på valstrategin för 2018, kanske finns det en liten chans att alliansen kan komma tillbaka till makten då.

Hur kan en regering svika i princip ALLA sina tänkbara uppdragsgivare (näringsliv, väljare, fackförbund, etc) på det här viset? Jag tror att det handlar om maktberusning. Jag tror att lille Tolgfors och mysfarbror Reinfeldt tycker att det är så häftigt att få vara med och leka med de stora grabbarna (USA) att de inte tänker på de konsekvenser deras handlande får för vårt land.

Lyckligtvis finns det andra som tänker så långt. Och jag tror nog att man kommer att tänka på det om drygt två år, när den sittande regeringens framtid ska avgöras.

Kanske kunde regeringen redan i god tid anordna en workshop med Littorin, där han undervisar i hur man skriver ett så kreativt CV som möjligt, när det är dags att söka nytt jobb?

Annonser

One response to “Varför?

  1. Undrar vad det är för terrorister i IT-världen?
    FRA-skräck har dom i alla fall!
    🙂