www.dragandabic.com är faktiskt en bluff

Dragan Dabic. Det är namnet på den tidigare bosnienserbiske ledaren Radovan Karadzics tomteliknande alter ego. Finns en del artiklar om det i bl a SvD och i DN. Där står det bland annat en del om farbror Raddes webbplats, dragandabic.com.

Vad massmedia hittills verkar ha missat är dock att det med största sannolikhet rör sig om en bluffsajt utan koppling till Karadzic.

Domänen- dragandabic.com – registrerades nämligen den 22:a juli, dagen efter gripandet. Informationen finns att nå här, genom en whois hos Internic.

Se informationen om domänen. Att den registrerades/uppdaterades den 22:a juli. Och att den löper ut den 22:a juli 2009. Kortare tid än så går det inte att registrera en domän, och den som dragit igång webbplatsen har troligtvis inte tänkt sig att den ska leva särskilt länge. Gissningsvis kommer allt innehåll inom kort (efter att sajten blivit internationellt känd) att ersättas av någon form av reklam, där skaparen av webbplatsen försöker slå mynt av sitt tilltag.

En välgjord ploj, det måste jag erkänna. Men var försiktig med att besöka den med allt för låg säkerhetsnivå inställd i webbläsaren. Du vet aldrig vad som kan flyga i datorn annars.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.