En tävling i att vara sämst

SvD har publicerat flera artiklar om splittringen inom Socialdemokraterna. Så har även DN och Aftonbladet. Jag orkar inte relatera detta till varje artikel, så jag går istället på problemet som ligger till grund för allt detta:

Mona Sahlin är inte kompetent nog att leda sitt parti.

Varför? Det vet jag inte, eftersom jag inte har så bra insyn i vad som pågår bakom sossarnas stängda dörrar. Däremot visar de senaste dagarnas händelser att Sahlin är för svag som ledare, hon är inte kapabel att hålla ihop sossarna som ett enda parti. Det är nämligen när ledarskapet är svagt eller felaktigt som interna konflikter blir till förstasidesstoff. Misstförstå inte, det här är inte unikt på något sätt. Interna maktkamper och konflikter förekommer överallt. Det spelar ingen roll om det rör sig om ett politiskt parti, ett statligt verk, eller ett privatägt företag. Det finns alltid människor som kämpar om makten, med alla till buds stående medel!

Det här måste en bra ledare kunna hantera. En bra ledare måste vara framsynt, och kunna räkna ut när sådant här kan hända. Och en bra ledare måste ha hårda nypor och kunna ta itu med ”upprorsmakarna”, och ”oskadliggöra” dem.

Min gissning är att det är här Mona Sahlins ledarskap har fallerat. Jag är inte överraskad, eftersom jag aldrig har trott på henne som en möjlig framtida statsminister. Glöm inte att hon tog över ledarskapet av (s) främst pga att alla de tilltänkta kandidaterna tackade nej, och då togs hon in som en ren nödlösning. Nu kan (s) se fram emot att få skörda frukterna av det beslutet. Tydligen var det så viktigt med en kvinnlig partiledare att man hellre förlorar det kommande valet.

Sahlin borde ha förutsett detta. Att hon inte stod med på lista över önskade partiledare redan från början borde väl ha varit en tydlig signal om att hon egentligen inte var aktuell för den posten? Hon borde acceptera läget som det är, leta fram en bra efterträdare till sig själv, och sedan ta ett steg tillbaka.

Det blir ett intressant val om ett par år. Det tävlas liksom i att vara sämst, och inget alternativ känns egentligen vidare seriöst.

Länkar: DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD

Annonser

2 responses to “En tävling i att vara sämst

 1. Kapa några 100 000 sossepack

  Kapa några 100 000 sossepack
  Det är det enda som kan rädda Sverige långsiktigt – både nu födda och ofödda.
  Bränn ner deras välsammankomster
  Bäst hade ju varit att UFO helt enkelt hade strålat sönder deras huvuden så de dött av svår hjärnförlamning (tumörer i deras sosseskalle)
  1 miljon
  Även ”ledande företrädare” = allt mot dessa (från bilar till uppsägning och försäkringar/pension)
  Dvs döda packet (man har ju många gånger tänkt tanken – ju fler 1000-tals desto bättre)
  En lite uppoffring för det storas välmående och förbättring
  Det är det enda sättet att vinna långsiktigt

  http://dagestanmetoden.blogspot.com/

  Kommentar: Absolut. Och sedan låter vi människor som du ta över styret av världen. Det fungerar säkert jättebra.

 2. Härligt!!! Ner med Mona Sahlins inkompetenskultur & hela rödgröna röran! Nu blev jag riktigt glad & inställer eventuellt mitt nära förestående självmord.

  :oD

  *omfamnar tokmoderaten*

  (Jinge är faktiskt inte så dum. Vänsterpartiets vänsterflygel tillhör de klyftigaste inom politiken, och saknar följaktligen inflytande därpå. Vad som räknas inom bÖnstern är ju inte det arbetande folkets behov, utan RIKTIGA frågor som Nolltillväxt, Fler kvinnliga generaldirektörer, Kärnkraft på ekologiskt odlade nypon, Flosklernas tjUs & Homosexuella bröllop.)

  För övrigt anser jag att Sverige ska rusta som Adolf Hitler.

  -Peter Ingestad, socialt medveten tokkonservativ

  Bonus:

  Finanskrisens grundorsaker är som följer:

  1. Peakoilproblemet.

  2. I USA har inkomstskillnaderna ökat drastiskt i tre decennier. (En liknande trendens kännetecknade 20-talet. Sen kom kraschen som bekant.) USA:s skattesänkningshysteri, som bara gynnat de rika, har skapat ett gigantiskt underskott i statsfinanserna. Samtidigt försökte Clintonadministrationen med stöd från Wall Street muta de lägre klasserna med billiga lån vilket under republikanska presidenter understöddes av an vettlös lågräntepolitik från Fed.

  För en analys av problematikens grundstruktur:

  http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet

  Även denna artikel borde i sammanhanget ha intresse:

  http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande