Avgå, Mona

Sossarna fortsätter att tappa stöd, enligt en artikel i SvD. Förmodligen för att Mona Sahlin inte har insett att hon är nyckeln till partiets framgång i kommande val – genom att avgå har de en chans att vinna valet. Men stannar hon kvar blir det garanterad förlust.

Bland annat anges en del ”mindre lyckade utspel från Sahlin” som en av orsakerna till tappet. Eller på ren svenska, hon har gjort bort sig. Det får inte en kompetent partiledare göra. Och för en statsminister är det fullständigt otänkbart – att som stats- eller premiärminister göra ”mindre lyckade utspel” kan leda till krig om det är fråga om ett instabilt läge i världspolitiken. OK, risken är ganska liten, men vi kan inte låta landet ledas av en statsminister som förstör våra internationella relationer.

Som jag har sagt tidigare, Mona Sahlin blev partiledare eftersom alla andra kandidater tackade nej. Hon var aldrig tilltänkt som partiledare, eftersom hon inte ansågs (eller anses) vara kompetent nog att kliva in i den rollen. Att hon till slut blev partiledare var ett rent spel för gallerierna. Man ville från socialdemokratiskt håll visa att partiet var moget för en kvinnlig partiledare, och Sahlin var den enda kvinna som fanns att tillgå.

När hon tog över efter Göran Persson borde hon ha koncentrerat sig på att hitta en möjlig framtida statsminister, och sedan lämnat över till denne. Istället klamrar hon sig fast vid partiledarposten, trots att det kommer att innebära en förlust i kommande val. I bästa fall. Sahlin som statsminister känns som ett rent mardrömsscenario.

Nåja, då kan vi inte längre kacka på USA för att de (kanske) valde George W Bush till president. Då lirar vi i samma liga.

Annonser

7 responses to “Avgå, Mona

 1. Åke Mortaigne

  Så sant, så sant. Mona Sahlin är Alliansens största tillgång, fast det förstår hon inte heller. Man kommer osökt att tänka på Mc Cains vicepresidentkandidat. Hon går heller inte av för hackor. Mona Sahlin som Sveriges statsminister, sug på den karamellen ni!!!!!

 2. Förstår inte sossarnas partiledning att det börjar bli akut att titta efter en ny ordförande.
  ”Baskemig så behövs det nya ideer och ansikten politiken” Kom med nogot nytt och gnäll inte hela tiden på motståndarna. allt var inte bättre förr som man tycks tro.

 3. Nej, Sitt kvar Mona, för böveln… vi ska vara tacksamma att sossarna nöjer sig med Sahlin. Betyder ju att vi ev kan få en borgerlig regering över två hela mandatperioder och det ska vi väl vara glada för.

 4. Hmmm… – Måhända kvarstår bara att var och en ”Lever i Frihet !” – och alldeles oavsett partiledare si eller så, kanske… 🙂

 5. kentpersson

  Mona Sahlins ledarskap håller inte när det granskas och när det utsätts för prövningar. Förmodligen kommer hon ha svårt att få sitta kvar efter ett förlustval 2010.

  Reinfeldts ledarskap är tydligt och klart och han håller ihop alliansen. Alliansen kommer att kunna vinna valet 2010 igen. Mona Sahlin bidrar aktivt till den valsegern.

 6. Härligt!!! Ner med Mona Sahlins inkompetenskultur & hela rödgröna röran! Nu blev jag riktigt glad & inställer eventuellt mitt nära förestående självmord.

  :oD

  (Vänsterpartiets vänsterflygel tillhör de klyftigaste inom politiken, och saknar följaktligen inflytande därpå. Vad som räknas inom bÖnstern är ju inte det arbetande folkets behov, utan RIKTIGA frågor som Nolltillväxt, Fler kvinnliga generaldirektörer, Kärnkraft på ekologiskt odlade nypon, Flosklernas tjUs & Homosexuella bröllop.)

  Mona Sahlin bör, som lätt inses, STANNA KVAR!

  :oDDDDDDD

  För övrigt anser jag att Sverige ska rusta som Adolf Hitler.

  – Peter Ingestad, socialt medveten tokkonservativ

 7. Det här liknar mobbing. Jag anser Mona Sahlin var minst lika bra som vilken annan man vi har sett som statsminister. Jag tror att svenska folket har problem att se en kvinna leda och känna igen kvinnlig kompetens.

  Kommentar: Om man har problem med att ”känna igen kvinnlig kompetens” beror det nog på att kompetensen inte finns där överhuvudtaget. Finns det överhuvudtaget någonting som heter så? Är inte kompetens samma sak hos både män och kvinnor? Varför har andra kvinnliga ledare inga problem med sin ledarroll? Har du överhuvudtaget några konkreta argument att komma med?

  Din kommentar är ett bra exempel på projicering, en form av härskarteknik. Du utmålar den som kritiserar en kvinnlig ledare som mobbare, och drar sedan slutsatsen att det är den kritiserade kvinnans kön som är problemet. Du förklarar inte varför, och du blundar även för det faktum att ingen har sagt någonting om att Sahlin är kvinna, bara att (s) har rasat i popularitet sedan hon tog över. Du vill få andra att tro att vi som kritiserar Mona Sahlin gör det just för att hon är kvinna, och att vi därmed är mansgrisar som inte klarar av kvinnor i ledarroller.

  Sorry, ain’t gonna fall for that.