Och Sahlin klamrar sig fast…

Var Mona Sahlin struts i ett tidigare liv? Kanske. Hon har i alla fall en otrolig förmåga att sticka huvudet i sanden, för att stänga ute verkligheten. Trots att det är statistiskt säkerställt att sossarna störtdykt i opinionsmätningarna så sitter hon kvar. Och ju längre hon sitter kvar, desto längre blir vägen tillbaka. Kanske är det redan för sent att vända trenden. Jag vet inte.

Vad jag däremot vet, är att Sahlin aldrig var tilltänkt som partiledare. Trots att hon varit en av Göran Persons närmaste medarbetare under många års tid så fanns hon inte med på partiets ”önskelista” över efterträdare till Person. Någonting som visar hur lite förtroende man hade för henne inom partiet. Att hon blev partiledare var rent spel för gallerierna – sossarna ville till varje pris visa att partiet nu var redo för en kvinnlig partiledare. Och eftersom alla kompetenta alternativ antingen tackat nej, dött, eller helt enkelt visat sig ha en X-kromosom för lite, så blev det slutligen Sahlin.

Mona borde ha förstått hur landet låg redan när hon tillträdde, och inriktat sig på att skaka fram en lämplig efterträdare till sig själv. Men hon valde att sitta kvar, och köra partiet i botten. Någonting som hela Sverige förlorar på, eftersom det öppnar för en borgerlig promenadseger 2010 – vilket gör att borgarna kan sluta att oroa sig för vad folk tycker om den nu förda politiken, om de ändå vinner pga att det inte finns något vettigt alternativ.

Bra jobbat, Mona.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.