Bra förklarat av André Rickardsson

Det känns som om IPRED-debatten äntligen börjar gå åt rätt håll. Säkerhetskonsulten André Rickardsson förklarar på ett bra och pedagogiskt sätt hur illa IPRED-lagen skulle fungera, eftersom fel människor kan komma att åka dit. Tack vare lite mullvadande från Rickardssons sida står nu vissa IPRED-förespråkare med byxorna nere.

Jag har all respekt för de artister och upphovsmän som vill skydda sina verk. Men de verkar inte förstå att IPRED inte handlar om upphovsrätten. IPRED reglerar vem som ska få bedriva jakt på nätpirater och fildelare.

Och många av oss som är emot IPRED är samtidigt för upphovsrätten som sådan. Svårare än så är det inte. Den som motsätter sig godtycklig inspärrning av misstänkta våldtäktsmän är inte för våldtäkter i sig.

Det handlar om rättssäkerhet. Varken mer eller mindre. Hoppas att även politikerna inser det innan lagen klubbas igenom. Jag tycker att det är obehagligt att se hur mycket mediautrymme som har lämnats åt de människor som antingen inte bryr sig eller förstår hur många oskyldiga som kan torska pga den här lagen. Min protest är en symbolisk mediebojkott under årets julhandel.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.