Dårarnas retorik?

Läste i SvD att en mosképlats i Göteborg skändats, genom att flera grishuvuden kastats in på tomten.

Jag tror att de som drabbats tar det med fattning. Däremot kan man ju fråga sig hur det är ställt med den som ligger bakom det här. Hela förfarandet känns osmakligt. Att först skaffa ett lass med grishuvuden (de säljs knappast i frysdisken på ICA), sedan göra sig besväret att ta sig till platsen, och slutligen kasta in dem på tomten känns inte som någonting en mentalt frisk person skulle göra.

OBS! Från och med nu kommer alla kommentarer om islam eller muslimer som sådana att raderas. Kommentarer som rör den här händelsen kommer däremot att släppas igenom.

Annonser

12 responses to “Dårarnas retorik?

 1. Grisar är ett mkt orent djur för muslimer ,det är rationaliseringen.

  Kommentar: Det var nog ingen som visste det. Du måste vara väldigt allmänbildad.

 2. Stig-Helmer

  Sverigedemokraterna fanns inte innan psykvårdsreformen, go figure…

 3. SeeTheLight

  Varför ska Saudi-Arabien med dess wahabistiska islam få bygga moskéer i Sverige?

  Kommentar: Kanske för att vi har religionsfrihet i det här landet?

 4. Man får akta sig så att de inte är direktimporterade från Irland. Då är de inte bara haram utan även giftiga.

 5. Den stränga wahabistiska islamska läran där demokrati och mänskliga rättigheter är helt främmande begrepp. Och hat-budskap mot den västerländska civilisationen är vardagsmat. Ska alltså fritt, och utan att få ifrågasättas på någon punkt, få spridas bland våra svenska muslimer.
  Därför att vi har religionsfrihet!

  Vi ska vara toleranta mot dom icketoleranta.
  Vi ska ge frihet till dom som vill inskränka andras frihet.
  Vi ska vara demokratiska mot dom som föraktar vår demokrati.

  Flatheten och enfalden firar nya triumfer.

  Nu ska jag köpa ett stoort parti med redigt svenskt fläsk…

  Kommentar: Alla religioner får ifrågasättas. Det är en del av religionsfriheten. De har rätt att existera, och de får ifrågasättas. Det är varken flathet eller enfald. Däremot är det enfaldigt att tro att demokratin kan försvaras genom att man förbjuder det som känns fel.

 6. Hatet mot Islam växer sakta till en europeisk folkrörelse.
  Danmark, Belgien, Holland, Italien m.fl har gått före Sverige.

  Egentligen är det bara Sverige, Norge, Tyskland och Storbritannien som fortfarande inte är “officiellt” islamofobnationer men tendenserna finns även i dessa länder.

  Folk som inte vuxit upp bland främmande kulturer, som jag har i ett vanligt medelklassområde med sekulariserade iranier och moderata araber, ska inte uttala sig.
  Jag har sett skiten även när den utger sig för att vara “integrerad”. Handlar inte om arbetslösa skinnhuvuden i någon stockholmsförort eller ghettoskolor. Bara invandrartäta medelklassområden.

  Måste hitta ett bra islamhatande land i Europa att flytta till själv. Går ju inte att bo kvar i Sverige.

  Kommentar: Gör så, och ta gärna dina gelikar med dig.

 7. Sam A. Ranche

  Va fan…vilken idiot gjorde detta. Och så nära inpå jul. Jesus tycker inte om grisar, humrar eller ålar. Han gillar inte heller vit vin och räkor. Jag gillar gris: bacon, fläsklägg, korv, köttbullar, revben, kotletter, skinka…mums…jag kan hålla på hela da’n…

  Kommentar: Samma här, jag gillar kött och fläsk i de flesta former. Ett julbord utan skinka eller köttbullar är inget julbord.

 8. Absolut ska vi ha religionsfrihet,men den undersökande journalistiken har fullkomligt lagts ner om de mörka sidorna av islam som har slagit rot i sverige.
  Istället bombas vi ständigt av gulliga beslöjade tjejer i div statligt sponsrade tvprogram där dom bedyrar att dom verkligen vill ha slöja och bli styrda av sina män.

  Och att vi måste acceptera att alla inte vill ha demokrati utan att det är bombliberaler som har tvingat det på de stackars folket.
  Främst från vänsterfolk som hysteriskt försvarar alla fundamentalistiska idéer som fina kulturella skillnader som vi måste acceptera,annars är vi rasister!

  Hos vänsterfolk finns inte tillstymmelse till fundering runt att slöjbeklädda tjejer kanske utsätts för ett enormt tryck från både familj,vänner och den del av omgivningen som vurmar för samma hederskultur.

  Och nu när sovjet inte finns längre har man panikartat fammlat efter någon annan att alliera sitt Israel/usa hat med och visst har man hittat en perfekt allierad hos de mörkaste religiösa krafter i världen.

  Och man måste vara lojal mot sina allierade så att färvänta oss kritik från vänstern mot diskriminerande tilltag från islam i sverige innan usa/israel är utraderat från kartan kan vi nog inte förvänta oss.

  Kommentar: Gott om konspirationsteorier i ditt inlägg. Jag är varken muslim, invandrare eller vänsterpartist, men anser ändå att alla ska ha rätt att utöva sin religion. Förutsatt att man gör det inom ramarna för vad som är lagligt. UTAN undantag.

 9. Du hävdar att alla religioner får ifrågasättas, men muslimerna sänder andra signaler. Islam FÅR INTE ifrågasättas, då slutar det illa för den som gör det.

  Islam är en pest i vår samhälle, och Wahabismen får definitivt inte slå rot i Sverige.

  Kommentar: Och så får de tycka, vi har även åsiktsfrihet i det här landet. Det innebär att man får ifrågasätta islam, även om många muslimer inte tycker det.

 10. Rafaels kommentar får mej att tänka på den här klassikern:

  ”Jag hatar invandrare, jag ska flytta till nåt land som inte tar emot invandrare.”

  Vet inte om det är sanning eller dikt, men det är bra.

 11. Om en muslim vägrar skaka hand med mig på grund av sin religion och jag insisterar, då kränker jag denne. Om jag vägrar skaka hand med en muslim på grund av dennes religion och denne insisterar, då kränker jag denne och gör mig dessutom skyldig till diskriminering. Om detta gör mig till Islamofob så må det vara hänt, men deras antidemokratiska värderingar måste bekämpas liksom nazister och rasisters.

  Kommentar: Och vad har det med blogginlägget att göra?

  OBS! Från och med nu kommer alla kommentarer om islam eller muslimer som sådana att raderas. Kommentarer som rör den här händelsen kommer däremot att släppas igenom.

 12. SeeTheLight

  Nu fattar jag! Man får tycka och skriva vad man vill, bara det inte är något negativt om islam och muslimer. Så ofattbart underbart!

  Kommentar: Nej, du fattar inte. Du får inte skriva någonting som är nedsättande om någon utifrån dennes etnicitet eller religiösa övertygelse. Inte på min blogg. Sedan spelar det ingen som helst roll om du vill redogöra för dina idéer om judar, muslimer, kristna, svenskar, norrmän, ryssar, engelsmän, eskimåer, eller någonting annat.

  Ödsla inte din tid på att skriva fler kommentarer här, de kommer bara att tas bort.