Kanske ger det någonting positivt

Nu har det alltså hänt, att en oskyldig hängts ut som sexförbrytare på en viss webbplats. En förfalskad dom mailades in till webbplatsen, och personerna bakom den lade med sömngångaraktig omdömeslöshet ut den utan att kolla dess äkthet. Om detta säger de att de ”brustit i sina rutiner”.

Finns det några ”rutiner” att tala om när någonting sådant kan hända? Vet de här stolpskotten ens vad ”rutiner” avser?

Hur har de sedan tänkt sig att reparera den skada de orsakat den de felaktigt hängde ut? Sexförbrytelser hör, som de flesta vet, till de stora tabuna i vårt samhälle. Det enda som är värre än att bli felaktigt uthängd eller dömd för ett sådant brott är att själv bli utsatt för ett. Ska den utpekade få en liten del av de knarkpengar som finansierar liknande webbplatser?

Det enda positiva jag ser med det här är att det kanske rör sig om ett så pass allvarligt brott att polis och domstol kan begära ut IP-adresserna från webbhotellet, om möjligheten finns. Står servern i ett annat land blir det svårt, men å andra sidan förekommer det ju en del internationellt samarbete. Allt går att spåra, om rätt instanser samarbetar. Och om nu den här webbplatsen även hänger ut oskyldiga så finns det ett stort allmänintresse i att den stoppas, och att personerna bakom den ställs till svars.

Vi får se hur det går.

Annonser

5 responses to “Kanske ger det någonting positivt

  1. Wille Raab

    Jag hoppas att de åker dit rejält för det. Fy fan. Fast jag antar att folk som tidigare höjt det där ”initiativet” till skyarna helt enkelt tänker ”jaja, men det här får ju 65-åringen att veta hur illa det är OM han gör nå’t så det har säkert fungerat i preventivt syfte.” eller nå’t lika idiotiskt.

  2. Det är ju förjävligt! Lägg ner skiten direkt!

  3. Syster Yster

    Vem har besvärat sig med att radera och fylla i ett nytt personnummer på den gamla domen, scanna och maila den till redaktionen?? Det är elakt! Den förfalskade domen är raderad och vi får väl se om det leder till mer lidande för den som fått sitt personnummer stulet än vad chocken gav när SvD ringde.

  4. Som oberoende webplats har man förbrukat sitt kapital när man har gjort det första misstaget att ”brista i sina rutiner”.

  5. Och personen på organisationen som hängde ut en man felaktigt vill vara anomym!!! Och det accepterar vi!!!