Klart han ska få straffet tidsbestämt

Frågan är bara hur vi räknar ut hur länge till Zetraeus bör sitta. Låt tiden stå i proportion till vad han har gjort. Få se nu, han dödade fyra människor. Som i genomsnitt bör ha haft 50 år kvar att leva? OK, det blir 200 år. Och han har suttit av 14 år. Kvar blir 186 år. Ska vi säga att han får sitta så länge?

Att han sedan hänvisar till att han nu har fyra barn tycker jag snarare är skäl för att ifrågasätta hur det svenska rättssystemet egentligen fungerar. Och hur förståndig är den kvinna som gifter sig med en dömd massmördare, och skaffar barn ihop med denne?

Med tanke på att han har lyckats bli dömd för nya brott under sin fängelsevistelse, utöver att vara dömd massmördare, lär det väl knappast vara huggsexa om honom på arbetsmarknaden. Ska han då leva ett liv som en loser till hemmapappa, med socialbidrag, och i viss mån försörjd av sin fru? Eller kommer han att återfalla i brott för att kunna fortsätta att leva på ett sätt som matchar den egna självbilden?

Annonser

5 responses to “Klart han ska få straffet tidsbestämt

 1. I stort håller jag med dig.
  Men, vad är det för typ av kvinna som gifter sig men en sån typ??
  Bortsett från att knullrummet på fängelset är deras enda närmare kontakt, och FYRA ungar?
  Med en egouppblåst mördare till pappa??
  Tänker man överhuvudtaget?
  Eller tänker man endast på sig själv?
  Barnen tänkta som gisslan och skulle ev underlätta ev frigivning? Undrar
  Skaffar man barn är det inte ens egendom, de kommer så småningom att få ett eget liv och nog kunde deras början vara bättre.
  -va ska du jöra i heljen?
  – ja ska treffa pappa på fängelset..

 2. Självklart ska han sitta kvar i fängelset. O det är inte bara för att han skjöt ihjäl en av mina bästa vänner den där natten i december 1994 plus tre andra oskyldiga medborgare och skadade sex till, utan för hans totala ignorans av gällande regler och upprepade brott.

  Lås in honom, släng bort nyckeln.
  Varför lät man honom skaffa familj överhuvudtaget?
  Synd att vi inte har japansk lagstiftning.
  A.N.

 3. Visst, han ska sitta länge om man nu någon gång törs släppa ut denne man.

 4. Hur långa permissioner har man om man mördat 4 personer? Tydligen så långa så att man hinner skaffa barn och begå en rad nya brott. Nä, det här handlar inte om att kurera ”Belafonte” det hanlar om att skydda oss andra. Vi vill inte ha dig här ute, så sitt kvar du!

 5. Håller med. Jag tycker att man skulle ha tidsbestämt hans straff från början.
  Låt oss säga att 20 år är ett vettigt straff för ett mord. Fyra mördade = 80 år. Sedan lägger vi till sex mordförsök, säg 10 år styck. Då har vi 60 år till, totalt 140 år. Där har du ditt straff. Då bjuder vi dessutom på olaga vapeninnehav och eventuella andra brott i samband med morden/mordförsöken.

  Personligen tycker jag man ska koka lim på fanskapet.