Klart att poliserna får vara rasister

Förundersökningen mot poliserna som fällde en del mindre kloka uttalanden i Rosengård läggs ner. Tydligen skedde inte detta i samband med något myndighetsutövande, dvs något ingripande som skulle ske på den platsen, och vid det tillfället.

Låter som ett klokt beslut. Det är väl klart att våra poliser ska få vara rasister, så länge de är det på fritiden? Eller när de är på lunch eller har tagit fikarast? För det går väl bra så länge de inte bär omkring på rasistiska värderingar just när de ska till att göra ingripanden?

Det är i alla fall de signalerna det här beslutet sänder ut.

Trist att våra myndigheter inte inser vilket enormt problem den svenska polisen har med förtroendet hos vanligt folk. Det går utför med Sverige.

Annonser

4 responses to “Klart att poliserna får vara rasister

 1. Humle och Dumle

  Vem vet vad vissa invandrare pratar om svenskarna på luncher och fikaraster.
  Vill svenskarna få ett hum om det,så är det bara att sätta sig i skolbänken och plugga 130 språk flytande + dialekterna.

  Kommentar: Där kom den första IQ fiskmås-kommentaren. Du fattar visst inte att det handlar om statstjänstemän som ska behandla alla lika, eftersom de representerar ett samhälle där lagarna säger att alla ska behandlas lika?

 2. Humle och Dumle

  Du nedvärderar fiskmåsar.
  En anmälan till Diskrimenerings ombudsmannen vore på sin plats.

 3. Bo Wiseman

  So far I got the last famous word.
  Don’t be a SisMary.Reply.

  Kommentar: Det här är alltså skrivet av samma person som i tidigare kommentarer kallade sig för ”Humle och Dumle”: IP# 83.251.241.66

 4. Du tror inte att polisernas yttrande i någon mån präglades av tidigare erfarenheter?
  Den som inget lär av erfarenheten håller jag för en idiot.
  Du har i andra inlägg delvis rackat ner på äldre, men, på deras aktiva tid, då kunde man lämna dörren olåst, polisen på gatan hälsade på allmänheten, löste brott och förekomsten av ”påtvingad gruppsamvaro” med småflickor var en okänd möjlighet.

  Kommentar: Att polisernas beteende och värderingar beror på erfarenheter är ingen förmildrande omständighet. Det är en förklaring, men ingen ursäkt. Den polis som inte klarar av att höja sig över den nivån ska inte arbeta som polis, så enkelt är det.

  Och du får gärna förklara det där med att ”racka ner på äldre”. Handlar det om din högst personliga tolkning, eller någonting konkret?