Litar du på Stockholmspartiet?

Nu har Stockholmspartiet satt ihop en liten film om Slussen och lagt upp på Youtube. Ett bra exempel på hur man predikar för de redan frälsta, och övertygar de redan troende. Om man däremot tänker lite mer kritiskt blir det bara pinsamt. Inte pinsamt som i ”oj, det blev lite fel där” utan pinsamt som i ”facepalm-skämskudde-please shoot me”.

Här är videon:

Så, var ska vi börja? Med att det inte finns någonting som pekar på att plan B skulle bli billigare eftersom det inte har kostnadsberäknat eller analyserats? Eller med det motsägelsefulla i att de kritiserar nya Slussen för att vara en bilcentrerad lösning samtidigt som plan B innebär ÄNNU mer utrymme eller för massbilismen, medan nya Slussen fokuserar på människor?

Välj själv. Jag tycker bara att det är tråkigt att se hur mycket Stockholmspartiet har chanserat sedan 90-talet då Stella Fare stred med näbbar och klor för cykelbanor i innerstan. Nu verkar det mest vara fråga om ett parti för verklighetsfrånvända pensionärer som inte klarar av förändringar.

Mitt val? Att de kallar Slussen ”Stockholms stolthet”. Om en överdimensionerad trafikmaskin är det bästa staden har att lyfta fram är det nog illa ställt.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.