NIMBYism – ett förståndshandikapp?

Jag läste precis på Stockholm direkt att det hölls en demonstration för fortsatt bostadsbrist i Huvudsta idag. Tydligen är det väldigt viktigt att bevara någonting grönt någonstans. Som alltid. Bostäder är mindre viktigt.

Läs även: en ursäkt angående NIMBYism som förståndshandikapp

Av bilderna att döma var det gott om äldre människor som ju som bekant gärna demonstrerar mot allt som innebär någon form av förändring. Nothing out of the ordinary, med andra ord.

Samtidigt noterade jag att det var gott om barn med på demonstrationen. Eller rättare sagt, en del föräldrar som tagit med sig barnen för att demonstrera mot att det byggs nya bostäder. Till dessa föräldrar ställer jag följande fråga:

Är ni dumma i huvudet? På riktigt alltså?

Inser dessa föräldrar att även deras barn kommer att vara flygfärdiga om 10-15 år? Att de då behöver bostad? Att det är för att de som är barn idag växer upp till att bli vuxna som vi bygger nya bostäder? Att majoriteten av de bostadslösa är just ungdomar och unga vuxna som varken har råd att köpa en bostadsrätt eller ett svartkontrakt?

Nästa gång du funderar på att ta med dig barnen för att demonstrera mot nya bostäder borde du kanske tänka ett steg längre. Eller två.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.